zaterdag, december 5, 2020

Wij adviseren steeds twee katten in plaats van één

Waarom…… zult u zich wel afvragen, is het omdat ze er twee willen verkopen of zit er daadwerkelijk meer achter?
Er zijn niet echt voors of tegens aan het bezitten van één enkele kat of twee of meer katten. Maar het is wel al gebleken dat twee katten samen beter af zijn, dan een kat die alleen gehouden wordt. Twee katten kunnen elkaar vermaken, vooral overdag wanneer ze alleen thuis zijn. Zij zullen dan ook minder problemen krijgen.
Aangezien katten veel aandacht nodig hebben, zal een kat alleen alle aandacht bij u opeisen, maar zijn er meerdere katten aanwezig, is het rustiger in uw afwezigheid.
De beste oefening voor een kat is een andere kat. Twee of meer katten samen zullen zich minder snel vervelen en het meubilair wordt dan ook met rust gelaten. Zij zullen elkaar van sociale interactie en andere vormen van geestelijke stimulatie voorzien.
Samen gehuisveste katten krijgen de kans om “echt kat” te zijn.
Twee katten zullen ook schoner zijn dan een kat die alleen leeft. De katten zullen elkaars oren en vacht verzorgen en vaak wordt er op plaatsen gepoetst die de kat zelf niet kan bereiken! Een kat die een metgezel heeft zal minder snel last krijgen van overgewicht, dit omdat het meer speelt. De katten die met andere katten leven, blijven langer jeugdiger en speels op hun oude dag. Het hebben van een tweede kat vereist geen grotere flat of huis. Het werk wat de verzorging van twee katten met zich meebrengt, is niet veel meer dan dat voor één kat.
Er zijn dus voordelen aan het hebben van twee katten, maar die zijn alleen van toepassing wanneer de twee katten goed met elkaar matchen en er genoeg fysieke ruimte is om samen comfortabel te leven.
Een goede oplossing is dan ook, om 2 kittens die al met elkaar opgroeien, samen te verhuizen. Wij geven er dan ook de voorkeur aan, dat onze kittens bij hun nieuwe baasje samen gehouden wordt met een andere kat of eventueel een hond(je), want een kat alleen is “geen” kat. Voordelen:
  • Spelen met elkaar in plaats van met jouw dure spullen in huis.
  • Twee poesjes leren spelenderwijs veel van elkaar.
  • Ze vervelen zich veel minder omdat ze elkaar hebben.
  • Het is gewoon super leuk om twee poesjes bezig te zien.

Alle dieren hebben recht om gelukkig te zijn in de beste leefomstandigheden
Adoptie katten: 0498/489.272 (Maria)
Adoptie honden: 0492/041.471 (Myriam)
Voor algemene informatie kunt u terecht bij 0472/010023

Klik om naar de ZooPlus webshop te gaan...

Bestellen via deze link (op de afbeelding hierboven te klikken) is ten voordele van ons asiel.

Gezocht helpers

Er is steeds een overrompeling van poezen in het asiel! Poezen vragen veel verzorging, daarom doen we een dringende oproep naar mensen die een handje komen toesteken om de poezen te verzorgen: kattenbakken proper maken, de katten eten geven maar ook mee helpen om de katten minder schuw te maken door ze wat aandacht te geven en te knuffelen. Zelfs een uurtje per week is al een hele grote hulp voor ons.
Voor meer info over de poezenverzorging:
contacteer Maria op 0498489272

 

0498/489.272

klik voor uw melding !

Dier vermist of gevonden, klik op de banner voor uw melding !
Gezocht opvanggezinnen
Ons asiel kan pas goed functioneren met gemotiveerde vrijwilligers, daar kunnen we er nog steeds van gebruiken:
Als opvanggezin: opvangen van katjes of honden, hen laten voorzien van alle medische zorgen, het ontvangen van eventuele adoptanten,… Uiteraard wordt er voeding voorzien en kan je voor alle medische zorgen terecht bij de dierenartsen waarmee we samenwerken.
Heb je interesse neem dan zeker contact op met onze voorzitster Maria op het nummer 0498/48 92 72 of stuur een mailtje naar info@dierenasiel-uncojerry.be

Deel ons op sociale media !

VOLG ONS

– Alle rechten voorbehouden de Merodedreef 137 b te 2260 Westerlo – Erkenningsnummer HK 3010 4635 Telefoon: 0498/489272 – Rekeningnummer KBC BE18 7310 2050 5165 info@dierenasiel-uncojerry.be – Bezoek enkel op afspraak