zondag, januari 24, 2021

Adopteren

Belangrijk!

Lees steeds heel goed de (contact)gegevens die bij de honden of katten vermeld staan.
Meestal zijn we druk bezig met het verzorgen van onze katten, dringende interventies, dierenartsbezoek, …. Daarom kan u best contact opnemen VIA SMS en dan nemen wij zelf zo snel mogelijk contact op met u.

Adopteren kan in ons dierenasiel ENKEL NA HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK VIA SMS!!
DIT GELDT ZOWEL VOOR DE ASIELBEZOEKEN ALS EEN VISITE AAN EEN OPVANGGEZIN.

Contactgegevens

  • KATTEN (SMS Maria 0498/489.272)
  • HONDEN (SMS Myriam 0492/041.471)
Wat je moet weten voordat je een huisdier adopteert
Een hond of kat kunnen perfecte maatjes voor je zijn. Je kunt lekker met ze spelen en knuffelen. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Een huisdier moeten goed verzorgd worden. Sommigen huisdieren nemen meer tijd in beslag dan anderen, dus bedenk goed waar je aan begint voordat je een hond of een kat aanschaft. Je eigen dier is jouw verantwoordelijkheid, dus zorg er goed voor.

We vinden ook dat je vóórdat je een dier in huis neemt, goed moet nadenken of je geld hebt voor bijvoorbeeld de dierenartskosten, eventuele andere medische kosten en voer. Laat je dus niet verleiden als je een schattig nestje kittens of pups ziet, voordat je je goed verdiept hebt in wat het inhoudt om goed voor een dier te zorgen.
Realiseer je dat een huisdier tijd kost. Een hond moet je uitlaten en met een kat moet je regelmatig spelen. Ga ook niet blind af op het uiterlijk van een dier, of een bepaald ras. Het is belangrijk dat een dier bij jou, je woonsituatie en je leefstijl past.
Vooraleer je een hond of kat aanschaft, moet je goed bedenken wat voor een huisdier het beste bij jou past. Neem hier ruim je tijd voor.
  • Wil je een kat die enkel binnen blijft of woon je in een rustige buurt en kan een kat ook gerust buiten op jacht?
  • Wil je een kat die ook met je hond overweg kan?
  • Wil je een rustige hond of liever een hond waar je lange wandelingen mee kan doen?
  • Wil je een grote hond, of liever een kleine knuffelaar?
Veel dingen om over na te denken dus!
Helaas zitten er veel (leuke) honden en katten in ons asiel. Ook hier kan jouw ideale huisdier tussen zitten!  Maria en Myriam kunnen jou meer vertellen over het karakter van de hond/kat, de medische geschiedenis, of hij/zij goed overweg kan met andere dieren, kinderen en nog veel meer. Zo kunnen ze jou helpen met het vinden van jouw perfecte huisdier.

Denk in ieder geval eest heel goed na, want een huisdier is niet voor even maar voor zijn/haar hele leven.
Surf naar onze HONDEN en KATTEN pagina om een betere kijk te krijgen op de dieren die momenteel in ons asiel verblijven.
Natuurlijk kunnen we niet al onze honden en katten op deze website plaatsen.  Er verblijven er nog veel meer in ons dierenasiel en verdient niet elk dier een tweede kans op een liefdevolle goede thuis?

 

Graag willen wij dit ongewone jaar toch met een vrolijke noot afsluiten. Bekijk het filmpje hieronder en geniet 😉

 

Hierbij willen wij ook graag nog eens iedereen bedanken die ons afgelopen jaar heeft gesteund zodat wij weer de beste zorgen konden bieden aan al onze (ex)opvangertjes.
Daarom DIKKE DANK U WEL aan alle sponsors, adoptanten, dierenartsen,opvanggezinnen, vrijwilligers,…! DANK U WEL voor alle donaties, groot en klein!
Dankzij jullie kunnen wij blijven doen wat we doen, 24/7 en 365 dagen per jaar al deze lieverds de hulp geven die ze nodig hebben en een forever home voor ze zoeken!

 

 

Maar er ondanks corona toch onvergetelijke feestdagen van!

Dank je wel van Unco-Jerry, Maria en Harry en al onze diertjes!

 

Alle dieren hebben recht om gelukkig te zijn in de beste leefomstandigheden
ENKEL CONTACT PER SMS
Adoptie katten: 0498/489.272 (Maria)
Adoptie honden: 0492/041.471 (Myriam)

Klik om naar de ZooPlus webshop te gaan...

Bestellen via deze link (op de afbeelding hierboven te klikken) is ten voordele van ons asiel.

Gezocht helpers

Er is steeds een overrompeling van poezen in het asiel! Poezen vragen veel verzorging, daarom doen we een dringende oproep naar mensen die een handje komen toesteken om de poezen te verzorgen: kattenbakken proper maken, de katten eten geven maar ook mee helpen om de katten minder schuw te maken door ze wat aandacht te geven en te knuffelen. Zelfs een uurtje per week is al een hele grote hulp voor ons.
Voor meer info over de poezenverzorging:
contacteer Maria op 0498489272

 

0498/489.272

klik voor uw melding !

Dier vermist of gevonden, klik op de banner voor uw melding !
Gezocht opvanggezinnen
Ons asiel kan pas goed functioneren met gemotiveerde vrijwilligers, daar kunnen we er nog steeds van gebruiken:
Als opvanggezin: opvangen van katjes of honden, hen laten voorzien van alle medische zorgen, het ontvangen van eventuele adoptanten,… Uiteraard wordt er voeding voorzien en kan je voor alle medische zorgen terecht bij de dierenartsen waarmee we samenwerken.
Heb je interesse neem dan zeker contact op met onze voorzitster Maria op het nummer 0498/48 92 72 of stuur een mailtje naar info@dierenasiel-uncojerry.be

Deel ons op sociale media !

VOLG ONS

– Alle rechten voorbehouden de Merodedreef 137 b te 2260 Westerlo – Erkenningsnummer HK 3010 4635 Telefoon: 0498/489272 – Rekeningnummer KBC BE18 7310 2050 5165 info@dierenasiel-uncojerry.be – Bezoek enkel op afspraak