Winter koude

!!HELP ZWERFKATTEN DE WINTER DOOR!!
 
De meeste mensen beleven veel pret aan een echte winter: lekker sleeën, schaatsen, sneeuwbalgevechten houden of warme chocomelk met slagroom drinken.
Zo weten weten ook onze bewonertjes de sneeuwpret wel te appreciëren.
 

 
Voor de zwerfkatten is het jammer genoeg niet zo’n feest. Zij kunnen wel wat hulp gebruiken in de winter. Een plek om te schuilen bijvoorbeeld... Van nature hebben katten een warme wintervacht, maar de weersomstandigheden in de winter maken het zwaar voor de zwerfkatten. Ze kunnen vaak geen droge schuilplaats vinden, waardoor de vacht nat wordt. Een natte vacht isoleert niet goed, zodat de lichaamstemperatuur daalt en daarmee ook de natuurlijke weerstand. Een watervast en winddicht schuilhokje op een veilige plek buiten biedt zwerfkatten bescherming tegen regen, sneeuw en wind.
Zorg voor eten en drinken. Als het vriest is het vinden van drinkwater een lastige opgave voor zwerfkatten. Zorg daarom dat er met regelmaat vers water staat. Droge brokken maken dorstig, maar zullen minder snel bevriezen dan natvoer dat meer vocht bevat. Probeer naar omstandigheden een middenweg te vinden.
Een warmgedraaide motor heeft een grote aantrekkingskracht op (zwerf)katten. Via de wieldoppen kunnen ze eenvoudig onder de motorkap kruipen om zich lekker te nestelen. Het kan daarom nog wel eens gebeuren dat een kat onbedoeld meereist bij de volgende rit, met alle gevolgen van dien. Geef om zeker te zijn een paar tikken op de motorkap voordat de auto wordt opgestart.

Nieuwsbrief

– Alle rechten voorbehouden de Merodedreef 137 b te 2260 Westerlo – Erkenningsnummer HK 3010 4635 Telefoon: 0498/489272
– Rekeningnummer KBC BE18 7310 2050 5165 info@dierenasiel-uncojerry.be – Bezoek enkel op afspraak