FIP Katjes

30 april 2021 

UPDATE ZULU EN DE ANDERE 3 FIP KATJES

Onze 4 ‘fip katjes’, wat hebben ze een lange weg afgelegd…. Maar, ondanks enkele tegenslagen, kunnen we melden dat het vandaag goed met ze gaat!
Nog enkele dagen en ze hebben alle 4 hun 84 observatiedagen doorstaan 🙂 🙂

Onze Zulu heeft het nog even spannend gemaakt. We dachten dat hij was hervallen, dus….snel naar de dierenarts voor controle en allerlei tests. Daar bleek dat het gelukkig geen fip was maar zijn milt was aangetast en die moest zo snel mogelijk verwijderd worden. Zo gezegd zo gedaan.
Daar bovenop liep onze liever vriend nog een zware verkoudheid op. Deze kregen we in ons asiel snel onder controle door elke dag een aerosolbehandeling en een dosis medicatie.

Cesar zal weldra eindelijk naar zijn huisje mogen vertrekken! Samen met zijn broer Julius die gedulig op hem heeft gewacht om zijn koffertje te pakken 🙂
Na zijn herval heeft hij terug medicatie genomen en opnieuw 84 dagen observatie doorlopen. Deze zijn nu bijna voorbij!

Ook Tonic en Topsie hebben bijna hun 84 observatiedagen doorstaan.
Deze broer en zus zijn van kleine, bange, zieke kittens uitgegroeid tot prachtige, speelse en iets minder bange pubers 🙂
Hopelijk kunnen zij ook weldra samen opzoek naar een gouden mandje!

19 januari 2021

UPDATE FIP KATJES!

Ondertussen zijn we onze FIP katjes al enkele weken aan het behandelen en is het einde van hun kuur bijna in zicht! En ze doen het uitstekend!! het kostenplaatje van 10000 euro nemen we er dan graag bij ondanks dat het een serieuze hap uit ons budget is... alle financiële steun is dus nog steeds zéér welkom

Graag willen wij iedereen die voor deze lieverds een centje gestort hebben heel erg bedanken! Mede dankzij jullie krijgen deze katten de kans die ze verdienen!

Wij kunnen dus nog steeds alle steun gebruiken, deze medicatie is enorm duur maar zoals jullie kunnen zien werkt ze wel.

 

27 december 2020 

UPDATE CESAR

Vreselijk nieuws deze keer 🙁
Cesar ging naar de dierenarts voor zijn wettelijke inentingen en castratie.
Enkele dagen later mocht hij dan eindelijk samen met zijn broer Julius naar zijn for ever home vertrekken. Maar....
Hij was heel stil en verlegen, het speelse van daarvoor was eraf. Als hij dan ook nog eens

Zijn eetlust verloor werd er onmiddellijk actie ondernomen en werd hij naar de dierenkliniek gebracht.

In afwachting van de resultaten van de tests kwam Cesar samen met zijn broer Julius terug naar ons asiel. Dit is voor hen bekend terrein en hier voelen ze zich veilig.
Fip kan namelijk in de hand gewerkt worden door stress. Die wilden we zoveel mogelijk wegnemen.

En dan…het verdict….de FIP was terug.
Onmiddellijk werd de behandeling terug opgestart. 42 dagen medicatie deze keer, ipv 82 dagen zoals de eerste keer.

De observatieperiode van 84 dagen zal hij ook nog in het asiel blijven.

Laat ons hopen dat hij zich snel terug beter voelt!

 

19 december 2020  

UPDATE CESAR

Wij hebben fantastisch nieuws te melden!

Vorige week werd er na een behandeling van 84 dagen opnieuw hersenvocht afgenomen bij Cesar om hem opnieuw te testen op FIP, het dodelijke virus.

Na lang wachten kregen we gisteren het verlossende telefoontje!

ER WAS GEEN FIP MEER TE BESPEUREN. Dit is echt ongelooflijk!!

En joepie denkt hij, eindelijk van die vieze pilletjes vanaf

Het 2de goede nieuws is dat Cesar, en zijn broer Julius die hem al deze tijd heeft bijgestaan, eindelijk naar hun gouden mandje kunnen vertrekken

Hij dient de volgende 84 dagen nog goed opgevolgd te worden. Als hij na deze periode niet hervalt wordt hij officieel GENEZEN verklaard.

Dit geeft ons ook hele goede hoop voor onze andere 3 toppertjes. Zij doen het ook zeer goed. Zoeloe gaat soms zelfs al een wandelingetje maken in ons asiel. Toen hij bij ons binnen kwam kon hij nog amper op zijn poten staan

14 december 2020  

UPDATE FIP KATJES 

Na enkele weken behandelen van onze katjes die besmet zijn met het dodelijke Fip virus kunnen wij jullie goed nieuws brengen!

Cesar heeft vandaag een laatste test ondergaan en daar hebben we volgende week de uitslag van. Stiekem willen we al geloven dat hij genezen wordt verklaard.

Ook Tonic en Tonkie reageren zeer goed op de medicatie. Zij zijn nu ongeveer halfweg hun behandeling.

Bij Tonkie werd de Fip ontdekt toen ze bij de dierenarts was voor sterilisatie.

Tonic werd na zijn castratie zeer lusteloos en kreeg een enorm opgezwollen buik. Na slecht 1 week behandeling zagen wij al verschil in zijn gedrag en aan zijn buikje. Kijk hem ondertussen al maar eens spelen!! Van een doodziek katje naar weer een vrolijke kitten. Daar doen we het toch allemaal voor

Zulu werd ziek gevonden en bij de dierenarts binnen gebracht. Zo kwam hij bij ons terecht. Ook deze lieverd willen we de kans geven op de beste zorgen!

En wauw, wat gaat deze jongen vooruit! Wat een metamorfose heeft hij al ondergaan op slechts een dikke week tijd! Van levenloze, doodzieke kat die amper op zijn pootjes kon staan, naar eentje die al zeer alert en nieuwsgierig geworden is en terug van een aaitje en een lekker potje eten kan genieten. Hij heeft nog een lange weg te gaan maar wat zijn wij blij om deze lieve kerel te zien verbeteren, dag na dag!

28 november 2020  

UPDATE

Onlangs mochten we het mooie verhaal plaatsten van Cesar die omwille van het FIP virus een behandeling kreeg met het héél dure medicijn Mutian. Het goede nieuws is dat Cesar het uitstekend doet en snel kan vertrekken naar zijn nieuwe thuis!

Het slechte nieuws is dat er ondertussen bij nog een aantal katjes FIP werd vastgesteld...

Ook Tonic, Tonkie en Zulu zijn ten dode opgeschreven als we de behandeling niet opstarten. Zoals jullie weten is voor ons elk leven even belangrijk en we willen ook hen de kans geven om dit verschrikkelijke virus te overwinnen!!

20 oktober 2020  

In het voorjaar van 2020 wordt kleine Loulou geboren, een knap muisgrijs kereltje waar iedereen op slag verliefd op wordt.

Begin september was kleine Loulou doodziek, hij werd in allerijl naar de dierenarts gebracht waar de diagnose hartverscheurend is… hij heeft FIP…

Wat is FIP?

FIP is een mutatie van het Corona virus. Het feline coronavirus (FcoV) is een onschuldig virus wat alleen wat lichte diarree veroorzaakt. Echter kan het voorkomen dat het virus muteert waardoor de dodelijke variant genaamd FIP kan ontstaan. 80 tot 90% van de hele kattenpopulatie komt in aanraking met het coronavirus in hun leven. Bij slechts 1 tot 3% van al deze katten zal het uiteindelijk kunnen ontwikkelen naar FIP. Wanneer katten eenmaal FIP hebben ontwikkeld was dit tot voor kort altijd een doodsvonnis.

Het FIP virus kan zich in ontstekingscellen binnendringen en zich laten vermeerderen. Hierdoor kan het virus zich makkelijk en snel door het hele lichaam verspreiden. Er ontstaan overal ontstekingen die afhankelijk van de eerst aangedane organen de eerste klachten kunnen opleveren. Gezien dit bij iedere kat anders kan ontwikkelen is een diagnose vaststellen soms lastig

Katten kunnen het coronavirus uitscheiden via de ontlasting, speeksel en urine. Andere katten kunnen het op hun beurt weer via de bek of neus opnemen. Iedere kat kan dus in contact komen met dit onschuldige coronavirus en daar wat diarree van hebben maar dus niet elke kat ontwikkeld FIP.

FIP zelf is daardoor ook niet besmettelijk.

Behandeling van FIP was tot op heden nog niet mogelijk waardoor dit vrijwel altijd fataal afloopt. Echter is er door het doen van onderzoek inmiddels een behandeling gevonden, met een medicijn Mutian genaamd, dat veelbelovende resultaten geeft. Helaas is dit medicijn enorm duur…

De behandeling is intensief en duurt 12 weken. Na de 84 dagen geldt nog 84 dagen monitoren om te kijken of de kat het goed blijft doen. Na deze periode is de kat genezen verklaard. Omdat de onderzoeken slechts een aantal jaren bezig zijn is het momenteel nog niet duidelijk of en wat voor bijwerkingen er zijn. Dat heeft uiteraard tijd nodig. Maar zonder behandeling maakt kleine Loulou geen enkele kans.

Omdat het medicijn enorm duur is, een totale behandeling kost al snel duizenden euro’s, zitten we met de handen in het haar. We willen deze lieve schat alle kansen geven maar voor een asiel zonder subsidies is dit een enorme hap uit ons budget…

Het verhaal bereikt An, een super lieve dame met een enorm groot hart voor dieren!! Zij twijfelt geen seconde en is bereid om de volledige behandeling te bekostigen!! Geweldig! Ons hart maakt een enorme vreugdesprong! Ze schiet meteen in actie en niet veel later hebben we het veelbelovende medicijn Mutian in handen.

Nieuwsbrief

– Alle rechten voorbehouden de Merodedreef 137 b te 2260 Westerlo – Erkenningsnummer HK 3010 4635 Telefoon: 0498/489272
– Rekeningnummer KBC BE18 7310 2050 5165 info@dierenasiel-uncojerry.be – Bezoek enkel op afspraak